Italiensk brød med soltørrede tomater
Det kan altså godt betale sig at bage sit eget brød. Dels smager det bedre og det holder sig også bedre end det meste købebrød. Her har vi brugt en færdig melblanding som er ?piftet? op med soltørrede tomater, oliven og krydderier. Brug det sammen med den varme mad og til frokosten. Du kan lave det til brød eller flade boller, kaldet foccacia. Bag gerne en stor portion til din fryser, så du har frisk brød hver dag.ITALIENSKE BRØD OG BOLLER MED SOLTØRREDE TOMATER OG OLIVEN (1 Brød og 7 flade boller, (også kaldet foccacia) 2 Brød eller 14 boller)
1 pose Safir Brødblanding til Italiensk Brød, 1 kg
6 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk. olie
6 soltørrede tomater, evt. i olie
100 g sorte oliven u/ sten ,i vand
2 tsk. herbes de Provence
1-2 tsk. olie ovenpå de flade brød
Bland vand og gær og rør det glat. Hak tomater og oliven og rør dem i sammen med olie og krydderier (olie fra tomaterne kan bruges). Ælt melet i lidt ad gangen til dejen er smidig og glat. Stil den tildækket til hævning ca. 1 time. Ælt igennem igen og form dejen efter behag til brød eller flade boller, se på posen.
Sådan former du brød og boller .
Læg dem på plade og lad dem efterhæve 15 minutter, brød ½ time. Tryk små fordybninger i de flade boller og pensl med lidt olie. Brødet ridses dybt med en skarp kniv og pensles med koldt vand. Boller bages ca. 15 minutter ved 200 grader midt i ovnen, brød ca. 35 minutter på nederste rille.
pr. bolle ca. 265 kcal ( 1125 kj) / pr. skive brød: 126 kcal (530 kj)
Opskrift: Susanne Palmqvist