Frugtsalat i lage
En rigtig god dessert er frugtsalat lagt i en let krydret lage. De frugter der bruges kan varieres efter årstid, lyst og smag.Frugtsalat kan serveres med en klat kold flødeskum eller den kan bruges som tilbehør på gryn, grød eller surmælksprodukter f.eks om morgenen.
Er appetitten ikke så stor om morgenen er det også en god start bare at spise det alene. Der kan sagtens tilberedes en større portion som kan holde sig nogle dage i køleskabet. Er al lagen ikke brugt op så giv den et kort opkog og læg mere frugt i.
Frugtsalat i lage
1/2 net melon
1 moden pære
1 appelsin
1 mango frugt
Lage:
3 dl æblejuice
2 spsk honning
2 stk kanelstang
10 hele kardemomme
1 stjerneanis
Lagen blandes i en gryde , gives et kort opkog og afkøles.
Frugten skrælles og deles i passende stykker eller tern og lægges i lagen. Skal trække 1-2 timer før den spises.
Opbevares i køleskab.