Limemarineret fisk med koriander
Kan du lide sushi, kan du sikkert også lide denne ret med råmarineret fisk. Den er mexicansk inspireret, frisk og stærk på en gang. Det er absolut nødvendigt at indkøbe helt frisk fisk. Nogle foretrækker at lægge fisken i fryseren 1 -2 døgn inden de anvender den, for at slå eventuelle parasitter ihjel, men almindelig frossen fisk kan ikke anbefales til denne ret. Du kan bruge retten som en foret eller middagsret. Som forret rækker portionen til 3-4 personer. Lidt vilde ris vil passe godt til og også se flot ud og eller et stykke godt brød. Den friske koriander, som fås som en krydderurt hos mange grønthandlere, er et ?must?.LIMEMARINERET FISK MED KORIANDER (2 personer)
250 g renset, helt frisk rå fisk, f.eks. havtaskekæber og hellefisk
100 g store rejer eller hummerhaler
Sådan piller du rejer .
saft af 2 lime
2 modne tomater
Sådan skolder og flår du tomater .
½ spsk. olivenolie
1 tsk. salt
kværnet peber
lidt tørrede chiliflager
evt. lidt tørret oregano
Tilbehør: limebåde, lidt kogte vilde ris, godt brød evt. lidt grøn salat
Køb fisken samme dag du skal bruge den. Træk evt. hinder af havtaksekæberne og skær fisken helt fri for andre urenheder. Skær den i strimler ca. ½ cm tykke. Læg dem i et fad helt i et lag og dryp limesaften over. Lad den trække koldt, tildækket 3 timer. Skold og flå tomaterne. Tag kernerne ud og skær kødet i terninger. Vend i fisken, stykkerne skal være helt hvide og faste nu. Bland forsigtigt med tomater, olie, chiliflager, salt, kværnet peber og evt. lidt oregano. Anret på et fad eller portionsvis med masser af frisk koriander og evt. kogte ris i kanten.
pr. portion som middagsret: 470 kcal (2000 kj) 14 g fedt 27 fedtkalorie%
Opskrift: Susanne Palmqvist