VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Afrikansk lammegryde med karry og kål

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Afrikansk lammegryde med karry og kål

Lammegryden er afrikansk inspireret og godt krydret med bl.a karry og frisk chili. Det giver en god stærk smag som er en fin kontrast til den sprøde kål der vendes i til sidst. Brug reelt småkød eller skær en lille lammekølle ud selv. Kommesringene er bagt med en let surdej og lidt sigtemel.

AFRIKANSK LAMMEGRYDE MED KARRY OG KÅL (4 personer)

6-700 g lammekød u/ ben f.eks. småkød fra hals
1 spsk. stærk karry
½ spsk. sdt. spidskommen
kværnet peber
1 stort løg
Sådan hakker du et løg .
1 ½ spsk. olie
1 lille frisk rød chili
Sådan renser du en chili .
4 dl vand/ evt. lammebouillon (Oscar)
salt
1 spidskål eller lille savojkål
lidt majsstivelse
evt. lidt lime eller citronsaft
Tilbehør: løse ris, citron eller limebåde, brød eller salat

Små frosne lammekøller er velegnet, eller se efter diverse lammeudskæringer i f. eks. Føtex.

Skær kødet i pæne store terninger. Bland karry, spidskommen og peber og vend kødet heri. Lad det trække 15-30 minutter. Pil og hak løget. Flæk og rens chilien for kerner og skær den i tynde strimler. Brun først kødet godt i olien. Kom løg og chili ved og svits videre et par minutter. Tilsæt vand/bouillon og lidt salt. Lad det simre under låg 45-60 minutter til kødet er mørt. Jævn evt. skyen ganske let og smag til med lidt lime eller citronsaft. Snit kålen i tynde strimler og vend dem i. Rør til de blive bløde og falder let sammen.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her