Indbagt laksestang med grøn salat
INDBAGT LAKSESTANG (4 personer)1 rulle færdig, frossen butterdej, evt. med hvedeklid
1 dl kogte, kolde ris
2 -3 hårdkogte æg
4-500 g kogt laks
250 g champignon
1 løg
Sådan hakker du et løg .
20 g smør
1 bdt. dild
2 spsk. cremefraiche 18%
fintrevet skal af 1 citron
Sådan strimler du citronskal .
1 æg til pensling
Tilbehør: blandet grøn salat
Ny frossen butterdej med hvedeklid, findes i ruller á 450 g, almindelig butterdej kan også bruges.
Læg dejen til optøning ½ time. Kog risene i 2 dl vand, 20 minutter. Køl af. Kog æggene 9-10 minutter. Køl dem af og pil og hak dem groft. Rens svampene og hak dem groft. Pil og hak løget. Svits først løget 2 minutter uden det tager farve. Kom svampene ved og svits til de ikke afgiver mere væde. Køl blandingen af. Rør cremefraiche, hakket dild og citronskal i og krydr med salt og peber. Vend æggene i til sidst. Rul dejen ud og læg lidt af svampeblandingen på midten. Læg laksen ovenpå. Det kan være et helt stykke eller mindre stykker der lægges tæt sammen. Fordel resten af svampene ovenpå. Skær dejen til i passende størrelse og pensl kanterne med æg. Fold enderne ind først og derefter siderne så de lapper over hinanden. Vend pakken og læg den på bagepapir på en plade og pensl godt med æg. Bag på næstnederste rille i en 225 grader varm ovn til overfladen er gylden og dejen hævet godt op, ca. 35-40 minutter. Lad den køle lidt af og server den lun med grøn salat. Stangen kan bages i god tid og lunes, men kan ikke fryses.
Opskrift: Susanne Palmqvist