Pastasalat med røget mørbrad
Det er tid for gode mættende salater. Pastasalaten er fyldt med oliven, små krydrede tomater, rucollasalat og tynde skiver af røget mørbrad. Dressingen er lavet med basilikumpesto, der giver en rigtig god smag til pastaen.PASTASALAT MED RØGET MØRBRAD (4 personer)
250-300 g kogte pastapenne
1 stort bdt. rucollasalat
10-15 små sherrytomater
1-2 røde peberfrugter
Sådan renser du en peberfrugt .
2 spsk. sorte oliven med sten
ca. 250 g varmrøget svinemørbrad i tynde skiver
1 tsk. basilikum pesto
1 spsk. vineddike
ca. 2 spsk. olivenolie
1 spsk. koldt vand
Skyl pastaen så den er let fugtig. Bland den med skyllet rucollasalat, tomater i halve og peberfrugter i tynde strimler, samt de sorte oliven. Skær kødet i meget tynde skiver på skrå og bland dem i. Pisk pesto med eddike og pisk olien i lidt ad gangen. Pisk til sidst koldt vand i. Dryp dressingen over salaten. Vend i den ved servering. TIPS: Pastaen kan også vendes i dressingen først og så trække ca. 1 -2 timer inden grøntsager og kød vendes i. Praktisk hvis salaten skal anvendes til gæster eller på en buffet.
Opskrift: Susanne Palmqvist