VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Humus

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Humus

Her har vi lavet en stor portion humus af kikærter, som er godt let pålæg. Server det til brødet sammen med oliven, syltede hvidløg , lidt. salat og slut af med lidt gode oste. Ligesom i Frankrig.

HUMUS

150 g kikærter (husk kikærterne skal stå i blød mindst 8 timer)
vand
1 laurbærblade
2 kviste persille
1 kvist timian
1-2 spsk. tahina (sesampasta, fås i supermarkeder og helsekostbutikker)
saft af 1- 2 citroner
salt og kværnet peber
1 tsk. mild paprika
evt. 1 fed presset hvidløg
1/2-1 dl god olivenolie
evt. hakket persille

Sæt kikærterne i blød i rigeligt koldt vand mindst 8 timer. Kasser vandet. Kom nyt vand på og kog dem sammen med laurbær, persille og timian til de føles møre, 50-60 minutter. Dette kan gøres i forvejen. Kogte kikærter kan fryses. Si vandet fra, men gem det. Purer dem i en blender eller food-processor. Kom citronsaft og tahina i og olie lidt ad gangen til en cremet masse. Lidt kogevand kan også røres i for at spare på olien. Smag massen til med tahina og citron, krydderier og hvidløg efter behag. Hakket persille kan også røres i. Stil humussen koldt. Server den til godt brød gerne sammen med lidt salat. Kan holde sig et par dage i køleskab.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her