Mixet grillspyd med ingefærmarinade
Køber du et helt stykke kalkunbryst kan du lave to forskellige middage ud af det, f.eks en sprød wok-gryde med courgetter og bønnespirer og grillspid med både kalkun og svinekød. Det giver en god kombination med de to slags kød marineret med frisk ingefær og lidt soja. Brug udegrillen hvis vejret er til det eller grill dem i din ovn.MIXET GRILLSPID MED INGEFÆRMARINADE (4 personer)
3-400 g nakkefilet, f.eks 2-3 tykke koteletter
ca. 250 g kalkunbryst
ca. 5 cm. frisk ingefær
Sådan renser, skærer og hakker du ingefær .
1 fed presset hvidløg
ca. ½ dl olie (oliven, majs eller solsikke)
2 tsk. soja eller balsamicoeddike
1 tsk. sdt. koriander
kværnet peber
Tilbehør: salat af frisk spinat, rucolla eller anden salat, tomatbåde og majs. Kold dressing/
sauce af A 38 smag til med hakkede krydderurter, salt og peber. Flutes.
Skær begge slags kød i store firkanter. Hvis du bruger kalkunsnitzler kan de tynde skiver foldes på spiddet. Skræl ingefæren og riv den fint. Pisk olien med soja eller eddike, og rør koriander, hvidløg og ingefær i. Hæld det over kødet og lad det trække 1-2 timer koldt. Sæt de to slag kød skiftevis på store spid. Pensl med resten af marinaden under stegningen. Tænd grillen og steg spiddene når kullene gløder. Vend dem ofte og pensl med marinade. Server dem med en blandet spinatsalat og kold sauce til.
Opskrift: Susanne Palmqvist