Grillet laks med sauce tatare
Kolde sauce smager rigtig godt til meget af sommerens mad. Den kan både gøre det ud for sauce og dressing. Her får du en god version der passer til både stegt fisk og kød og til grøntsager og kartofler.GRILLET LAKS MED SAUCE TATARE (4 personer)
4 laksesteaks
salt og peber
sauce:
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. cremefraiche 18%
3 ansjoser
2 spsk. kapers
1 bdt. persille
1-2 stilke. friske estragonblade (kan udelades, brug evt. lidt tørret)
saft af 1-2 citron
Tilbehør: små kartofler, grøntsager
Lav den kolde sauce, den har godt af at trække koldt 1 time. Kom kapers , skyllet persille, estragon og ansjoser i en blender og hak det fint, eller hak det meget fint med en kniv. Rør mayonnaise og creme fraiche sammen og vend det hakkede i. Smag til med citronsaft. Ansjoserne er salte, så krydderier skulle ikke være nødvendige. Saucen kan opbevares 3-4 dage i køleskab. Rens lakseskiverne og dup dem tørre. Grill (bedst i fiskerist) eller steg dem på panden med ganske lidt fedtstof. Krydr med salt og evt. peber. server fisken varm med tilbehør og den kolde sauce.
Opskrift: Susanne Palmqvist