Andebryst med honningstegte ferskner
And behøver ikke være forbundet med vintermad.Prøv det lækre andebryst i supertynde skiver med honningstegte ferskner,sammen med en blandet salat.
Andebryst med honningstegte ferskner
(4 personer)
2 stk. andebryst
salt og kværnet peber
20 g smør
4 modne,friske ferskner eller nektariner
2 spsk.fast honning
groft kværnet eller knust peber
TILBEHØR:
Små stegte kartofler, grøn salat eller f.eks letkogte haricots verts
Rids fedtlaget i tern helt ned i kødet.
Gnid med salt.
Brun brysterne på en meget varm pande, først med fedtsiden nedaf ca. 5-6 minutter. Vend og brun hurtig på kødsiden.
Læg brysterne i et ovnfast fad, og krydr med lidt peber. Steg dem færdige midt i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.
Mærk på dem. De skal give let efter, når man trykker på dem en finger.
De kan også steges færdig på panden ca. 10 i alt på fedtsiden og 8-10 minutter på kødsiden.
Lad dem hvile ca. 10-15 minutter.
Gør panden ren.
Skær fersknerne i skiver. Smelt smørret let brunt, og kom fersknerne på. Ryst dem 1-2 minutter. Kom honning og peber på, og lad dem bruse godt op.
Dæmp varmen og rist videre i 3-4 minutter til frugterne lige bliver bløde og afgiver lidt saft.
Tag panden fra varmen. Skær kødet ud i tynde skrå skiver og anret på fad eller tallerken.
Kom ferskner over og hæld siruppen hen over i et tyndt lag, så skiverne nærmes glaseres.
Servér straks med tilbehør.
Opskrift: Susanne Palmqvist