Fransk løgpizza med salat
Den pizza du selv bager er meget bedre end dem du kan købe færdige. Lav dejen om aftenen eller om morgenen, stil den i køleskab og pizzaen er lige til at bage, når I skal spise. Fyldet kan også laves dagen før. Fyld så hele pladen med den lækre franske løgpizza. Den har en mild smag og den er nem at skære i stykker også hvis I vil tage maden med ?ud i det blå?.FRANSK LØGPIZZA MED SALAT (4 personer)
dej:
3 ½ dl vand
20 g gær
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
300-350 g pizzamel eller god hvedemel
Fyld:
5-6 løg
1 spsk. olie
lidt frisk timian
lidt salt og kværnet peber?
Tomatsauce:
1 fed hvidløg
½ spsk. olie
1- ½ ds. hakkede tomater
lidt herbes de Provence
lidt olie
sorte oliven
evt. ansjoser
Tilbehør: grøn salat
Rør vand og gær sammen og rør salt, sukker og olie i. Pisk melet i lidt ad gangen så længe piskeriset kan røre dejen. Skift til en ske og rør mel i til dejen slipper skålen. Drys lidt mel over dejen, dæk den med film og stil den i køleskab natten over eller 3-4 timer ( kan også hæve på bordet 1 time). Løgfyld: Pil løgene, skær dem i halve og derefter i tynde skiver. Varm olien i en gryde og svits løgene uden de tager farve. Dæmp varmen og lad dem simre ½ time sammen med timian, salt og peber. Stil dem til side. Tomatsauce: Hak hvidløget og svits det let i olie. Kom tomaterne ved og lad saucen koge uden låg til den er tyk, ca. ½ time. Smag den evt. til med lidt timian eller herpes de Provence. Pizza: ælt dejen let igennem med lidt mel på bordet så den ikke klistrer. Rul den ud til en firkant på bagepladens størrelse. Læg den på pladen med bagepapir. Fordel et tyndt lag tomatsauce ovenpå og herover løgene. Pynt med sorte oliven og evt. ansjoser, drys med lidt provencekrydderi og dryp let med olivenolie. Lad den stå 15 minutter på bordet. Bag pizzaen på nederste ovnrille ved 225 grader til den et brun i kanterne ca. 15 minutter. Skær den i firkanter og server med grøn salat.
Opskrift: Susanne Palmqvist