Svalende læskedrikke
Her får du opskrifter på tre slags te. Mynteteen kender du måske fra Marokko, hvor den slukker tørsten rigtig godt på en varm dag. Der går meget frisk mynte til hvis du skal lave den fra bunden, men en enkelt kvist eller to smager godt at komme i, når teen trækker.AFRIKANSK MYNTETE
1 l vand
1 spsk. afrikansk myntete
1-2 kviste frisk mynte (pebermynte eller Svejtsisk mynte)
lidt sukker, honning eller kandis
Kog vand og myntete 5-10 minutter. Lad det trække til det er koldt, gerne med et par stilke
frisk mynte i. Si det og afkøl det helt. Smag til med sødt efter smag.
Kombinationen af hyben og hibiscus giver ud over en helt skøn farve også en skøn syrlig smag. Den kaldes også slankete på grunds af den let vanddrivende virkning. Personligt synes jeg den smager allerbedst kold med lidt citron og honning.
HYBEN HIBISCUS TE
1 l vand
1-2 spsk. hyben hibiscuste
evt. 1 skive citron
evt. lidt honning
Kog vandet med teen i 5-10 minutter. Lad det trække ½ time og si teen. Rør evt. lidt honning
i og lad den blive helt kold. Citronen kan også kommes i her. Drikkes evt. med knust is.
Keemunte er en småbladet almindelig et næsten uden garvesyre og derfor egnet til selv at ?efterkrydre? med f.eks. citron og krydderurter. Teen kan laves på almindelig facon eller gives et opkog, hvilket jeg synes giver den bedste smag.
CITRONTE MED ROSMARIN
1 l vand
2 tsk. keemun et
½ citron i tynde skiver
1-2 friske kviste rosmarin
honning, sukker eller kandis
Bring vandet i kog med teen. Lad det småkoge 5 minutter. Lad teen trække 10 minutter og si den. Kom citron og rosmarin i og stil teen i køleskab et par timer eller til den er helt kold. Si teen igen og sød den efter behag. Opbevares koldt og serveres med en skive citron og evt. is.
Opskrift: Susanne Palmqvist