Sprøde kalkunpakker med salat
I de små sprøde pakker gemmer sig et fyld af hakket kalkun, krydderurter og flødeost. De smager skønt med salat til, men kan også bruges som ?tag med frokost ?.SPRØDE KALKUNPAKKER MED SALAT (10 stk.)
1 pakke frossen butterdej i plader, 450 g
400 g hakket kalkun
½ spsk. olie
salt og kværnet peber
3 stængler bladselleri, fint snittet
evt. 1 fed presset hvidløg
1 bdt. hakket persille
1 bdt. rucolla salat
100 g flødeost, Grøn pikant (med krydderurter)
1 spsk. cremefraiche 18%
1 æg til pensling
Tilbehør: tomatsalat og evt. kold cremefraiche sauce med krydderurter.
Læg dejen til optøning på bordet ½ time. Svits imens kødet på panden i lidt olie til det er grynet og skiller ad. Krydr med salt og peber og hvidløg. Kom hakket bladselleri ved og svits igen 2-3 minutter. Rør persille, flødeost og cremefraiche i og lad det koge igennem 5 minutter. Skyl og hak rucollasalaten og rør den i. Smag endeligt til og lad det køle af. Rul hvert stykke butterdej ud til ca. dobbelt størrelse. Del i to trekanter, kom kød på midten, pensl kanterne med æg og tryk dem sammen med en gaffel. Pensl også overfladen med æg. Bages på nederste ovnrille ca. 20-25 minutter ved 220 grader. Afkøles på rist. Serveres lune med salat . Kan bages i forvejen og lunes, men ikke fryses.
Opskrift: Susanne Palmqvist