Honningmarineret kalkuncuvette med courgette
Kalkuncuvetten er et meget reelt og magert stykke kød. Den fås både fersk og i en kogt, letrøget version. Det er den røgede du ser her. Prøv at stege den i ovnen smurt med honning og timian. Server kødet varmt den ene dag med flødestegte courgetter og brug resten som pålæg.HONNINGMARINERET KALKUNCUVETTE MED COURGETTER (4 personer)
1 honningmarineret kalkuncuvette, ca. 1,2 kg
1 spsk. honning
1-2 tsk. timian (frisk eller tørret)
100 g bacon i terninger
2 små løg
2-3 courgetter
1-2 dl fløde 13%
1 bdt. hakket persille
kværnet peber
Tilbehør: ovnbagte tomater, flutes, pasta, små kartofler
Kalkuncuvetten er marineret, letrøget a la en skinke og kogt. Kan også spises som den er, skåret i tynde skiver.
Læg cuvetten i et ovnfast fad, smør overfladen med honning og drys med timian. Sæt det i en 200 grader varm ovn ca. 25 minutter. Overfladen skal være gylden og kødet lige lunet igennem. Lad det stå 10-15 minutter inden det skæres i tynde skiver. (tomater kan bages i ovnen samtidig ca. 12 minutter).
Svits baconen på en tør pande. Pil løgene, skær dem i tynde skiver og kom dem ved. Svits et par minutter. Tag det op. Skær courgetterne i korte stave eller store terninger og svits dem på panden (kom evt. lidt smør ved) til de får lidt farve. Kom bacon og løg ved og hæld fløde over så det lige samles. Vend persillen i og varm igennem. Smag til med salt og peber.
Opskrift: Susanne Palmqvist