Lammebov i kål og karry
De forholdsvis nye hvidkål er fyldt med saft og kraft. Her har jeg brugt dem til grydestegt lammebov med kål i karry. Får du rester af lammekødet kan det bruges til en nem og velsmagende pastaret.LAMMEBOV I KÅL OG KARRY (4 personer)
1 stk. udbenet, snøret frisk lammebov ca. 1,2 kg
20 g smør
2-3 små løg
2 tsk. mild karry
salt og peber
1-2 dl vand
¾ hvidkålshoved
1 bdt. hakket persille
Tilbehør: evt. rugbrød og mild dijonsennep.
Gnid kødet med karry, salt og peber og brun det godt på alle sider i en stor stegegryde. Pil løgene, skær dem i kvarte og brun også dem et par minutter. Hæld vand ved og lad kødet småstege under låg ca. 40 minutter. Snit kålen i fingerbrede strimler og kasser stokken. Tag kødet op og vend kålen godt rundt. Læg kødet tilbage ovenpå, læg låg på gryden og lad det hele simre til kålen er tilpas mør. Vend i det af og til, kålen falder hurtigt sammen. Smag til med salt og peber og vend persillen i. Skær kødet i skiver og server ovenpå kålen.
Opskrift: Susanne Palmqvist