VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Små tærter med kyllingelever

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Små tærter med kyllingelever

De små tærter er bagt med en sprød dej med grahamsmel og fyldet består af gulerødder og ristet kyllingelever. Du kan bage dem i små forme som her eller bruge en stor tærteform. Med en blandet salat til mætter de godt.

SMÅ TÆRTER MED KYLLINGELEVER

dej: 85 g hvedemel
40 g grahamsmel
75 g koldt smør
1 tsk. salt
25 g revet ost f.eks. Grana Padano (fra Brugsen) eller Parmesan
2 spsk. koldt vand
Fyld:
2 store gulerødder
1 lille løg
Sådan hakker du et løg .
1 bdt. purløg
10 g smør
salt og peber
250-300 g kyllingelever (frossen, letoptøet)
2 æg
1½-2 dl fløde 13%
4 små tærteforme eller 1 stor
Tilbehør: en fyldig blandet grøn salat


Sådan laver du en tærtedej .
Bland de to slags mel med salt og ost. Hak melet i og smuldr det helt grynet. Saml hurtigt dejen med koldt vand, eller lav dejen på foodprocessor, det er nemt og hurtigt. Læg den gerne koldt ½ time. Rul ud på et melet bord og kom den i små eller en stor smurt tærteform. Dejen må gerne hænge lidt ud over kanterne. Prik bunden og forbag midt i en 200 grader varm ovn 12 minutter. Lav imens fyldet: Riv gulerødderne og hak løget fint. Svits begge dele i smørret et par minutter. Vend hakket purløg i, Stil det til side. Dup leverstykkerne tørre og skær dem midt over. Brun dem godt og krydr med salt og peber. Tag bundene ud og skær kanterne til. Fordel gulerodsblandingen og læg leveren ovenpå. Pisk æg og fløde sammen og hæld det over. Det skal lige dække grøntsagerne. Bag nu tærterne færdige stadig midt i ovnen. Æggemassen skal være gylden og stivnet. Små skal bage 20-25 minutter, en stor ca. 35-40 minutter. Server tærterne lune med en god salat til.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her