Kinesisk and med svampe og bambusskud
Har du lyst til and, kunne du prøve denne kinesiske version af andebryst i tynde skiver med svampe og bambusskud. Det er en mager og let ret som kan spises med ris eller kartofler og grøntsager til.KINESISK AND MED SVAMPE OG BAMBUSSKUD (4 personer)
2 andebryster
salt og kværnet peber
250-350 g mørke champignon
1 lille ds. bambusskud (250 g)
2 dl andebouillon
2 spsk. Teryiakisauce
½-1 dl væde fra bambusskud
2 tsk. majsstivelse
evt. drys af kinesisk purløg
Tilbehør: kinesiske nudler
Tør andebrysterne godt (frosne skal være helt optøet) og rids skindet helt ned til kødet. Gnid det med salt og peber. Varm en pande godt op og brun kødet først på skindsiden og derefter kødsiden. Dæmp varmen og steg på skindsiden 8-10 minutter. Vend kødet og steg på kødsiden 6-8 minutter. Mærk med en nål om det er gennemstegt. Det skal ikke være rosa. Tag det af panden og pak det i alufolie 10 minutter. Hæld fedtet fra panden. Pisk bouillon, Teryiaki og ½ dl bambusvand sammen med majsstivelse og kom det på panden. Pisk mens det koger igennem. Rens svampene , skær dem i skiver og vend dem i saucen sammen med bambusskud. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere Teryiaki. Skær kødet i skiver på skrå og varm dem i saucen. Server med kinesiske nudler og evt. lidt friske Enokisvampe.
Opskrift: Susanne Palmqvist