Gode brød
Det er vigtigt med godt brød. Brød om morgenen, brød til din frokost og også gerne en skive sammen med den varme mad. Bag helst et groft brød med gode fibre i. Det mætter mest og er godt for fordøjelsen. Her er brugt en færdig melblanding til havrebrød fra Brugsen. Det giver et dejligt brød eller store sandwichboller med masser af fibre, og du er fri for at skulle købe mange forskellige slags mel. Af 1 pose mel bliver der 2 brød eller 14 store boller eller 1 brød og 7 boller. Bag hvad du synes og frys ned, så er det nemt at tage op efterhånden.GODE BRØD
1 kg Safir brødblanding til havrebrød
50 g gær
6 dl lunkent vand
æg til pensling
lidt korn, birkes, havregryn, solsikkekerner eller sesamfrø til drys
Smuldr gæren i det lunkne vand og rør det glat. Kom melet i og ælt dejen godt igennem mindst 5 minutter. Du kan godt bruge maskine til at ælte det med. Tag det ud på bordet og ælt det godt sammen med lidt mel på hænderne til sidst. Lad det hæve tildækket 45 minutter. Ælt igennem igen og form brød eller boller.
Sådan former du brød og boller .
Brødene kan bages i form eller på plade. Bollerne trilles og rulles helt flade med en kagerulle. Efterhæv ca. 30 minutter. Rids brødene og pensl med æg. Kom drys på efter behag. Bages i en 200 grader varm ovn på næstnederste rille brød ca. 45 minutter, boller ca. 20 minutter. Afkøles på rist. Kan fryses.
Opskrift: Susanne Palmqvist