Ovnbagt laks på porrebund
Hverdags eller gæstemad, fisken i fad kan være begge dele. Stykker af laks lægges på en porrebund, dækkes med Mornaysauce og rejer og bages i ovnen. Det er både nemt og lækkert. Andre fisk kan bruges på samme måde.OVNBAGT LAKS PÅ PORREBUND (4 personer)
5-6OO g laksefilet skåret i 5 cm. brede stykker
500 g porrer i ringe (frosne eller ca. 3 friske)
10 g smør
salt og groft peber
ca. 4 dl Mornay sauce
150 g frosne rejer
Tilbehør: løse ris
Rens porrerne og skær dem i skiver, hvis du bruger friske. Svits dem i lidt smør et par minutter til de lige bliver bløde. Smør et halvdybt ovnfast fad og kom dem heri. Læg laksestykkerne ovenpå og drys med halvdelen af rejerne, salt og groft peber. Hæld sauce over så det står halvt op om fisken. Bag retten midt i en 200 grader varm ovn til saucen bobler og bliver brun i kanten. Fisken skal føles fast. Det tager ca. ½ time. (Er retten forberedt i god tid og køleskabskold skal der beregnes længere tid). Drys med resten af rejerne og server med løse ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist