Kylling med mandelskorpe
Kan du lide kylling er her en god variation. Klip kyllingen i kvarte, steg dem med lidt olie og citron og kom så den sprøde mandelskorpe på det sidste kvarter. En let sennepssauce passer godt til.KYLLING MED MANDELSKORPE (4 personer)
1 stor frisk kylling, ca. 1,2 kg
Sådan deler du en rå kylling .
saft af 1 citron
1 spsk. olivenolie
salt og lidt kværnet peber
50 g smuttede mandler
Sådan smutter du mandler .
1-2 spsk. dijonsennep
1 bdt. hakket persille
sauce:
stegskyen
1-2 dl hønsebouillon
lidt dijonsennep
evt. majstivelse eller lys saucejævner.
Tilbehør: kartofler ristet og vendt i hakkede krydderurter, pasta
Klip kyllingen i kvarte, fjern rygraden og vingespidserne og tør den godt. Gnid stykkerne med en blanding af citronsaft og olie. Læg dem i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Brun dem midt i en 200 grader varm ovn 15 minutter. Vend dem og steg videre, ca. 30 minutter. Lidt af bouillonen kan hældes ved nu. Hak imens mandlerne og rør dem med sennep og hakket persille. Tag kyllingen ud og hæld skyen i en gryde Fordel mandelmassen ovenpå. Steg videre til skorpen er lys gylden og sprød. Skum fedtet af skyen , rør bouillon i og bring i kog. Smag til med sennep og jævn saucen let. Server med ristede kartofler.
Opskrift: Susanne Palmqvist