Eksotiske linser med stegt hellefisk
De små grønne linser stammer fra Puy i Frankrig. De er meget delikate til både kolde og varmer retter. Her er de blevet til helt eksotisk tilbehør til fisken ved hjælp af mange spændende krydderier. De er virkelig værd at prøve, også selv om du skal ud og investere i krydderierne. Smagen er nemlig helt i top.EKSOTISKE LINSER MED STEGT HELLEFISK (4 personer)
ca. 600 g hellefisk-filet (eller anden fisk)
salt og lidt peber
lidt smør eller olie til stegning
325 g små grønne linser fra Puy
4 friske flåede tomater
Sådan skolder og flår du tomater .
1 finthakket løg
Sådan hakker du et løg .
2-3 fed finthakket hvidløg
1 frisk hakket chili
Sådan renser du chili .
2 spsk. olie (majs eller solsikke)
1 spsk. gurkemeje
1 stjerne anis
1 tsk. kardemomme ( sdt. eller hel, knust)
8 dl fiskebouillon
saft af 1 citron
2-3 spsk. japansk fiskesauce (kan undværes)
2 dl cremefraiche 38%
Tilbehør: stegte løgringe, frisk koriander
NB: alle krydderierne kan fås i bl.a Matas, fiskesauce i større supermarkeder eller specialbutikker. Det lugter ikke særlig godt men giver en rigtig god smag i asiatiske retter.
Skær fisken i portionstykker og krydr med salt og peber. Steg den lige til sidst på panden eller i oven ved 225 grader, 6-8 minutter. Skyl linserne godt. Skold og flå tomaterne og skær dem i små stykker. Varm olien op i en stor gryde og steg tomater, løg, hvidløg, chili, anis og kardemomme heri 5 minutter. Rør hele tiden. Når det dufter kraftigt tilsættes linser og bouillon. Lad det småkoge 20 minutter under låg til linserne er møre. Kom citronsaft, fiskesauce og cremefraiche i. Kog det igennem og smag til med salt og peber. Kom mere bouillon i hvis saucen skal være tyndere. Fisk gerne stjerneanissen op hvis du kan se den. Server med stegt fisk, løgringe og frisk koriander.
Opskrift: Susanne Palmqvist