Pasta med kalkun og svampe
Kalkunkød og svampe smager godt sammen med pasta. Her vendes pastaen i en cremet sauce med både svampe og lidt porre i så kødet i de tynde skiver er nærmest tilbehør. De rosa peberkorn, der er drysset over, er meget aromatiske i smagen og ikke i familie med de ?rigtige? stærke peberkorn.PASTA MED KALKUN OG SVAMPE (4 personer)
1 stykke kalkunbryst (filet) ca. 600 g
15 g smør
salt, peber
1 tsk. mild paprika
2 dl hønsebouillon
evt. ½ dl tør hvidvin
1-2 porrer
250 g mørke champignon (eller blandede svampe)
10 g smør
1 dl fløde (13% eller piskefløde)
ca. 300 g tørret båndpasta (eller 400 g frisk)
evt. lidt rosa peberkorn
Del kalkunbrystet i to lange stykker med tykkelse som en svinemørbrad. Brun dem godt på alle sider i smørret. Brug en dyb sautépande eller en flad gryde. Krydr kødet og hæld bouillon og vin ved. Steg under låg til kødet lige er gennemstegt, ca. 12 minutter. Rens imens grøntsagerne: skær porrerne i tynde ringe og svampene i skiver. Tag kødet op og pak det i alufolie. Gem skyen. Svits først porreringene et par minutter og tag dem op. Svits svampene hurtigt, kom porerne tilbage på panden og hæld stegeskyen og fløden ved. Lad det koge sammen til det tykner let. Kog imens pastaen og lad den dryppe af. Smag svampeskyen til med salt, peber og rosa peber, og vend pastaen i. Skær kødet i ikke for tykke skiver og anret ovenpå pastaen. Drys med lidt knuste rosa peberkorn.
Opskrift: Susanne Palmqvist