Løgsuppe med skinke-ostebrød
En skål rygende varm løgsuppe med gratineret skinke - ostebrød til, både mætter og giver varmen på en kølig dag. Den kan for øvrigt også bruges som et let traktement eller natmad efter en aften i byen.LØGSUPPE MED SKINKE OSTEBRØD (4 personer)
6 store løg
evt. 1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
1 ½ l grøntsagsbouillon
salt og peber
4 skiver hvidt brød (f.eks. landbrød el. italiensk brød)
4 tynde skiver skinke eller mager bacon
ca. 100 g revet mild ost
lidt tørret timian
Pil løgene og skær dem i skiver. Hak hvidløget fint. Varm olien op og lad løgene svitse heri uden at tage for meget farve. Drys med timian og hæld bouillonen ved. Bring suppen i kog og lad den småkoge 20 minutter. Smag til med salt og peber. Læg en skive skinke eller bacon på hver brødskive og drys med ost og krydderier. Gratiner brødene i en 220 grader varm ovn til osten er let gylden. Server dem til suppen.
Opskrift: Susanne Palmqvist