Østindiske karryris med mandler og rosiner
Trænger du til en dag uden kød kunne du lave denne godt krydrede risret. Den er fyldt med rosiner, mandler og små broccolibuketter. En stærk mangochutney smager godt til. Du kan bruge en rest kolde ris fra.ØSTINDISKE KARRYRIS MED MANDLER OG ROSINER (4 personer)
2 dl rosiner
3-400 g kogte løse ris
2 løg
Sådan hakker du et løg .
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 tsk. karry
1-2 tsk. gurkemeje (giver den flotte gule farve)
salt og peber
50 g hele, smuttede mandler
Sådan smutter du mandler .
ca. 300g broccoli
evt. lidt frisk koriander.
Tilbehør: mild eller stærk mangochutney
Sæt rosinerne i blød i varmt vand 10- 20 minutter. Pil og hak løgene. Del broccolien i meget små buketter. Skær evt. stokkene i små terninger og kog begge dele få minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af på en sigte. Svits løgene i olien på en dyb pande eller i en wok. Tag dem op. Kom karry og gurkemeje på panden og svits risene til de er blanke. (måske skal der lidt mere olie på ). Kom løgene tilbage sammen med de udblødte rosiner og den afdryppede broccoli. Lad det hele varme godt igennem. Vend kun forsigtigt i det. Smag til med salt, peber og evt. ekstra karry. Server retten drysset med mandler og evt. frisk koriander.
Opskrift: Susanne Palmqvist