Salat med varmrøget laks
Måske trænger du til lidt mad der ikke falder for tungt, eller til et nyt indslag på frokostbordet? Prøv denne lækre salat med varmrøget laks , citron og soltørrede tomater. Hvis du drysser sprøde brødcroutoner ovenpå mætter den ret godt. Til dressingen smager der godt at bruge en olie med citron, hvis du kan få det.SALAT MED VARMRØGET LAKS (4 personer)
1 stykke varmrøget laks ca. 250 g (fås hos fiskehandleren)
½-1 iceberg salat
1 bdt. rucolla salat
ca. 10 soltørrede tomater i olie
fintrevet skal af 1 citron
Sådan strimler du citronskal .
1-2 spsk. bredbladet persille
dressing:
2 tsk. pesto rosso (pesto af soltørrede tomater)
½ spsk. vineddike eller
1-2 spsk. citronsaft
2-3 spsk. citronolie eller alm. olie og lidt citronsaft
salt og peber
2-3 spsk. færdige brødcroutoner
Tilbehør: brød eller flutes
Alle varer fås i større supermarkeder, citronolien bl.a i Irma.
Skyl salaterne. Skær icebergsalaten i meget tynde strimler og riv evt. rucollaen i mindre stykker. Hak tomaterne groft og riv citronskallen i tynde strimler. Hak persillen og gem lidt til pynt. Bland alle delene i et stort fladt fad. Pluk laksen i mindre stykker og fordel dem ovenpå. Pisk pesto, vineddike og citronsaft sammen med lidt salt og peber. Pisk olien i lidt ad gangen. Smag dressingen til og dryp den over salaten. Løft evt. forsigtigt så dressingen fordeles. Drys med croutoner og lidt persille. Server med brød eller flutes.
Opskrift: Susanne Palmqvist