Oksekødsgryde med chili og bønner
Her byder vi på en god, aromatisk gryderet med oksekød og kidneybønner. Lige er ret der passer sig selv, mens du kan forberede andre ting.OKSEKØDSGRYDE MED CHILI OG BØNNER (8 personer)
1 oksecuvette 1-1,3 kg
eller tilsvarende skært oksekød i terninger
1-2 løg
Sådan hakker du et løg .
1-2 fed hvidløg
25 g smør eller olie til bruning
salt og peber
1 ds. flåede tomater med chili
2 dl vand eller bouillon
evt. 1 spsk. mild paprika
8 hele nelliker
1-2 ds kidneybønner (a ca. 400 g )
Tilbehør: fintsnitte icebergsalat, brød
Skær cuvetten i pæne store terninger, 2 gange 2 cm. Hak løg og hvidløg og brun dem 1-2 minutter i en tykbundet gryde. Tag det op og brun kødet af et par gange. Kom kød og løg tilbage i gryden sammen med de flåede tomater. Krydr med salt, peber, nelliker og paprika og hæld også vandet ved. Lad nu retten simre under låg til kødet er helt mørt. Jeg gav cuvetten næsten 2 timer. Hæld væden fra bønnerne og vend dem i. Varm hele retten godt igennem og smag endeligt til. Saucen skal være tæt.
Opskrift: Susanne Palmqvist