Grøntsagsfad med dip og røget kalkun
Her får du to slags frisk, hjemmelavet dip som tilbehør til masser af sprøde, rå grøntsager. Det smager godt sammen med tynde skiver røget kød, f.eks. af røget kalkuncuvette eller skinke. Kan også bruges på en buffet eller som sunde snacks.GRØNTSAGSFAD MED DIP OG RØGET KALKUN
2-3 stængler bladselleri
2-3 peberfrugter i forskellig farve
Sådan renser du en peberfrugt .
1 agurk
evt. små cherrytomater
evt. 4-6 små gulerødder
2-3oo g røget kalkuncuvette i tynde skiver
evt. 80 g lufttørret skinke i tynde skiver
Dip:
2 spsk. letmayonnaise
2½ dl A 38
2 tsk. dijonsennep
4-5 små cornichoner, finthakket
salt, peber
1-2 spsk. hakket persille
1-2 tsk. karry
2 spsk. kapers, hakket
evt. ½ fed presset hvidløg
1-2 spsk. hakket persille eller dild
Tilbehør: flutes eller grovbrød
Start med dippen.: rør mayonnaise og A 38 sammen og del det i 2 portioner. Smag den ene til med sennep, hakkede cornichoner, persille, salt og peber. Den anden portionen smages til med karry, hakkede kapers, evt. hvidløg, hakket grønt, salt og peber. Stil dem koldt til de skal spises. Rens alle grøntsagerne og skær dem ud i passende stykker. Anret på et fad med tynde skiver kalkuncuvette og lufttørret skinke. Server med dippen og et godt brød.
Opskrift: Susanne Palmqvist