Blomkålssuppe med bacon
Blomkålssuppen er blød som fløjl og med en dejlig kraftig smag. Den er lavet med en frossen hønsekødssuppe og frisk blomkål og smagt til med muskatnød og citron. De små hjemmebagte kommensflutes smager skønt til.BLOMKÅLSSUPPE MED BACON (4 personer)
1 mellemstort løg
Sådan hakker du et løg .
20 g smør
6-700 g renset blomkål
1 l frossen hønsekødssuppe u/ fyld
1 dl piskefløde
revet muskatnød
saft af 1/2-1 citron
salt og hvid peber
100 g bacon i strimler
Tilbehør: brød
Pil og hak løget. Rens blomkålen og del den i små buketter. Stokken skæres i skiver. Svits først løget i smørret uden det tager farve. Brug en stor gryde der kan rumme suppen. Kom blomkålen i og vend rundt et par minutter. Kom suppen ved og bring det i kog. Kog nu under låg ved svag varme til blomkålen er meget mør, ca. ½ time. Purer suppen med en blenderstav eller i foodprocessor. Varm den op igen og kom fløden i. Smag til med muskatnød og så meget citronsaft at den er let syrlig (det er en smagssag, hvor meget man kan lide, så prøv dig frem). Rist baconen sprød på en tør pande eller mellem to stykker køkkenrulle i mikrovnen, og server suppen med et drys bacon.
Opskrift: Susanne Palmqvist