Oksekødsuppe med kål og små kødboller
Vintertid er suppetid. Du kan sætte godt oksekød over at koge et par timer om aftenen med en masse rodurter, så får du en god grundsuppe som kan danne basis for både en god portion suppe og en kraftig karrysauce til kødet næste dag. Du kan vælge den traditionelle suppe med grøntsager og kød og melboller eller prøve den kinesisk inspirerede med kål og sherry som du får opskriften på her. Begge to giver varmen.OKSEKØDSSUPPE MED KÅL OG SMÅ KØDBOLLER (4 personer)
ca. 2 kg oksetværreb med ben
evt. et kraftben
2-3 l vand
2 løg
1 pose frosne suppeurter eller:
1 porre
1 persillerod
2 gulerødder
salt
15 hele peberkorn
gerne en suppevisk af: porretop og timian
1 lille pose kødboller
1/2 kinakål
1-2 spsk. soja
1-2 spsk. tør sherry
Tilbehør: brød
Kom kødet i en stor gryde med koldt vand der skal dække helt. Bring det i kog og fjern al det skum der dannes. Kom de frosne urter i eller de rensede friske urter skåret i store stykker, sammen med en suppevisk, salt og peberkorn. Løgene skal i med skræl på, det giver en flot farve. Bring i kog igen og lad nu suppen småkoge under låg 2 1/2 time til kødet er meget mørt og benene nemt kan trækkes ud. Tag kød og grøntsager op. Grøntsagerne har giver smag til suppen og skal ikke bruges mere. Kog suppen lidt ind og si den. Gem ca. 4 dl hvis du vil servere kødet i f.eks en peberrrodssauce dagen efter og opbevar kødet heri. Bring resten i kog igen. Snit kinakålen fint og kom den i sammen med kødboller. Smag suppen til med soja og sherry og evt. salt og peber. Når kødbollerne er varme serveres suppen med brød til. Du kan også lave suppen med fintsnittede urter og kød og melboller.
Opskrift: Susanne Palmqvist