Boller i karry-mangosauce
En gammel kending, nemlig boller i karry, får du her i en ny spændende version. Sovsen laves med små æblestykker og mangochutney som giver et godt pift. Du kan vælge den stærke eller milde alt efter dit temperament. Brødene er dejlige madbrød bagt med oregano og den nye revne chiliost.BOLLER I KARRY-MANGOSOVS (4 personer)
500 g magert hakket svinekød
1 ½ spsk. hvedemel
1 æg
Sådan ser du om et æg er frisk .
1 tsk. salt
kværnet peber
ca. 1 ½ dl. mælk
1 lille fintrevet løg eller 2-3 fintsnittede forårsløg
vand og lidt bouillon samt persillestilke eller toppen fra forårsløg
25 g smør
2 tsk. karry
1 mellemstort, hakket løg
Sådan hakker du et løg.
1 stort madæble i små terninger (belle de boskop)
1 ½ spsk. hvedemel
3-4 dl. siet kogevand
2-3 spsk. mangochutney
Tilbehør: løse ris evt. blandet med rosiner og nødder
Rør kødet med, mel, salt, peber og æg. Rør mælken i til farsen er tilpas, ikke for fast ikke for tynd. Riv løget eller snit forårsløgene og rør den i. Bring vand og bouillon i kog sammen med lidt grønt. Brug gerne et stor fladbundet gryde. Form farsen til boller med en ske og kom dem i. Dæmp varmen og lad den kun lige simre ca. 15 minutter (skær en igennem). Tag dem op og hold dem varme. Si kogevandet. Smelt smørret og rør karry, løg og æble i. Svits et par minutter. Drys melet over, rør godt og spæd med kogevand til tykkelsen er tilpas. Smag til med mangochutney, salt og peber og evt. mere karry. Hæld sovsen over bollerne og server med ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist