Kylling i frikasse sauce
Til denne lækre frikassé skal du bruge en af de store landkyllinger på 1 1/2-2 kg. Det er dejlig let og ret fedtfattig mad og du kan bruge forskellige grøntsager efter din egen smag. Der bliver også kød nok til en god kyllingesalat med æbler og ananas.KYLLING I FRIKASSÉSAUCE (4 personer)
1 frisk landkylling 1 /1/2-2 kg
1 løg
1 gulerod
persillekviste eller porretop
10 hele peberkorn
1 laurbærblad
salt
ca. 300 g små friske perleløg
4-5 gulerødder
ca. 400 g frisk broccoli
30 g smør
2 store spsk. hvedemel
4-5 dl siet suppe
evt. lidt citronsaft
evt. 1 dl fløde 13%
evt. persilledrys
Tilbehør: små kartofler eller landbrød
Sæt kyllingen over at koge i en stor gryde med koldt vand der lige dækker. Fjern omhyggeligt al skummet der dannes. Kom rensede urter ved: løg, gulerod og persille eller porretop sammen med peberkorn, laurbær og salt. Lad kyllingen småkoge under låg ca. 1 time. Rens imens grøntsagerne: pil de små løg, del broccolien i mindre buketter og skær gulerødderne i 1 cm. skrå skiver. Tag kyllingen og urterne op af suppen. Kog nu de rensede grøntsager heri, en slags ad gangen til de er tilpas møre. Hold dem varme. Si suppen og kog den evt. lidt ind.
Sådan laver du en opbagning .
Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Pisk nu suppe i til saucen har en god tykkelse. Smag til med salt, peberrod lidt citronsaft og tilsæt evt. fløden. Kog igennem. Skær kyllingen i passende stykker,læg dem i et dybt fad sammen med grøntsagerne og hæld saucen over. Server evt. med persilledrys ved siden af.
Opskrift: Susanne Palmqvist