VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Kapersbøf med to slags råkost

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Kapersbøf med to slags råkost

Det kan være svært at variere det grønne tilbehør i det daglige. Prøv med disse to flotte råkostsalater, de er både en fryd for øjet og for kroppen.

KAPERSBØF MED TO SLAGS RÅKOST (4 personer)

500 g magert hakket oksekød
1-2 spsk. små kapers
evt. 1 fed presset hvidløg
salt og kværnet peber
lidt smør eller olie til stegning
ca. 4 gulerødder
1 bdt. hakket persille
saft af 1/2 citron
saft af 1 appelsin
1-2 tsk. sukker
4 rå rødbeder
4-5 syltede rødbeder
saft af 1/2 citronv 2-3 spsk. lage fra rødbederne
kværnet peber
evt. lidt sukker
Tilbehør: brød eller kartofler

Start med salaterne: skræl og riv gulerødderne groft og bland dem med hakket persille. Pres citron og appelsinsaft, rør det sammen med sukkeret og vend det i gulerødderne. Skræl rødbederne og riv dem fint eller groft efter behag. Pres citronsaften henover og vend rundt. Skær de syltede rødbeder i små terninger og vend dem i sammen med lidt af lagen. Smag til med salt og peber og evt. sukker. Lad begge salater trække 1/2 time. Ælt kødet med kapers og hvidløg og form det til bøffer (eller lav alm. hakkebøffer). Steg dem i lidt fedtstof ca. 4 minutter på hver side. Server med salaterne og brød eller kartofler.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her