Kapersbøf med to slags råkost
Det kan være svært at variere det grønne tilbehør i det daglige. Prøv med disse to flotte råkostsalater, de er både en fryd for øjet og for kroppen.KAPERSBØF MED TO SLAGS RÅKOST (4 personer)
500 g magert hakket oksekød
1-2 spsk. små kapers
evt. 1 fed presset hvidløg
salt og kværnet peber
lidt smør eller olie til stegning
ca. 4 gulerødder
1 bdt. hakket persille
saft af 1/2 citron
saft af 1 appelsin
1-2 tsk. sukker
4 rå rødbeder
4-5 syltede rødbeder
saft af 1/2 citronv 2-3 spsk. lage fra rødbederne
kværnet peber
evt. lidt sukker
Tilbehør: brød eller kartofler
Start med salaterne: skræl og riv gulerødderne groft og bland dem med hakket persille. Pres citron og appelsinsaft, rør det sammen med sukkeret og vend det i gulerødderne. Skræl rødbederne og riv dem fint eller groft efter behag. Pres citronsaften henover og vend rundt. Skær de syltede rødbeder i små terninger og vend dem i sammen med lidt af lagen. Smag til med salt og peber og evt. sukker. Lad begge salater trække 1/2 time. Ælt kødet med kapers og hvidløg og form det til bøffer (eller lav alm. hakkebøffer). Steg dem i lidt fedtstof ca. 4 minutter på hver side. Server med salaterne og brød eller kartofler.
Opskrift: Susanne Palmqvist