Kalkunbryst i rosmarinsause med ristet sovoykål
Kalkunbrystet steges i en lækker rosmarinsauce lavet med tomatjuice. Ristet savoykål med chili passer godt til.KALKUNBRYST I ROSMARINSAUCE MED RISTET SAVOYKÅL (4 personer)
1 stk. kalkunbryst ca. 1kg
1 1/2 spsk. olie
1 lille kvist frisk rosmarin
salt og kværnet peber
3 dl tomatjuice
1 tsk. vineddike
ca. 1/2 savoykål
1 lille frisk rød chili
Sådan renser du chili .
1 spsk. olie
Tilbehør: pasta eller kinesiske nudler, kogt og evt. ristet let på panden eller ris.
Brun kødet let på alle sider i en sautepande eller stegegryde. Krydr med rosmarin, salt og peber. Hæld tomatjuice og eddike ved. Steg kødet ved svag varme under låg ca. 45 minutter efter tykkelse. Vend det én gang under stegningen. Tag det op og hold det varmt. Spæd evt. skyen med lidt mere juice, hvis den er meget kraftig, smag den til og jævn den evt. lidt. Skær kødet i skiver og hæld saucen over. Serveres med: snit savojkålen i lidt brede strimler. Snit chilien meget fint. Svits begge dele i olien i en dyb pande til kålen lige bliver lysebrun i kanten.
Opskrift: Susanne Palmqvist