kartoffeltærte med krydderurter og røget skinke
Kartoffeltærten er et rigtig dejligt tilbehør til mange former for kød. Den kan også spises alene som et ?grønt? måltid med en god salat til eller indgå på en buffet. Tærten bages med en færdig, frossen mørdej og mellem kartoffellagene er der drysset hakkede krydderurter. Hvis du vælger at koge en skinke til tærten bliver der også kød til en god varm sandwich.KARTOFFELTÆRTE MED KRYDDERURTER OG RØGET SKINKE (4 personer)
1 røget skinke ca. 1,2 kg
1 rulle frossen mørdej (200 g)
ca. 1 kg kartofler
1 brev Iglo krydderurter f.eks. ?8 krydderurter? (4o g)
salt og kværnet peber
2 æg
Sådan ser du om et æg er frisk .
2 1/2 dl cremefraiche 18%
tærteform 22-24 cm.
Tilbehør: salat eller grøntsager
Kog skinken i 35-40 minutter og lad den trække 20 minutter i kogevandet inden den skæres i skiver.
Tø mørdejen op. Smør et tærtefad og rul dejen ud i (hjørnerne af dejen kan skæres af og lægges på der hvor dejen ikke dækker helt, bare tryk den godt sammen). Skræl kartoflerne og skær dem i ret tynde skiver. Læg dem i et pænt taglagt mønster. Drys krydderurterne over sammen med salt og peber, læg endnu et lag kartofler og drys urter og krydderier igen. Pisk æg og cremefraiche sammen og hæld det over. Bag tærten på næstnederste ovnrille i en 190 grader varm ovn ca. 1 1/4 time til kartoflerne er helt møre. Server tærten til skinken. (Tærten kan fryses).
Opskrift: Susanne Palmqvist