Omelet med ristet kyllling og forårsløg
En nylavet omelet lavet af friske æg er noget af det bedste der findes. Den kan fyldes med alverdens ting. Hér er fyldet ristet kyllingekød og sprøde forårsløg. Giv salat og brød til.OMELET MED RISTET KYLLING OG FORÅRSLØG (4 personer)
3-400 g kogt eller stegt kyllingekød
1-2 bdt. forårsløg
20 g smør
salt og kværnet peber
1 bdt. purløg
2-3 æg pr. person
Sådan ser du om et æg er frisk .
2 spsk. mælk pr. person
lidt smør til stegning
Tilbehør: sprød snittet salat og brød
Gør alt fyldet og salaten klar og steg så en omelet ad gangen, den skal kun have nogle minutter. (Brug evt. to stegepander så går det hurtigere).
Skær kyllingekødet i terninger og snit forårsløgene på skrå med så meget grønt som muligt. Svits først kødet på panden til det er lysebrunt. Kom løgene ved og svits kort. Krydr med salt og evt. peber. Hold det varmt. Snit salaten og anret på 4 tallerkener. Kom nu lidt smør på en ikke for stor pande, gerne med teflon. Pisk æg og mælk sammen og hæld massen på panden. Skrab eller skub stivnet æggemasse væk fra dig hele tiden. Hold panden let skråt, så den flydende masse kommer fri. Lad massen næsten stivne. Lad omeletten glide over på tallerkenen mens du folder den sammen. Kom fyld på og drys med klippet purløg. Steg hurtigt de andre omeletter på samme måde
Opskrift: Susanne Palmqvist