VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Kalvebryst med pestosauce og sprøde grøntsager

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Kalvebryst med pestosauce og sprøde grøntsager

Kig godt efter det danske kalvekød, som findes i et utal af udskæringer, det er værd at gå efter. Her har vi kogt kalvebrystet og serverer det med en meget lækker pestosauce. Resten af kødet lægges i pres og marineres og spises med rygeostsalat. Også en god ide til frokostbordet.

KALVEBRYST MED PESTOSAUCE OG SPÆDE GRØNTSAGER (4 personer - kødmængden er til 2 dage)

2- 2 1/2 kg kalvebryst m/ ben eller kalvespidsbryst eller et andet stykke velegnet til kogning, spørg slagteren
2 løg
1 gulerod
lidt persillestilke
salt og 10 hele peberkorn
sauce:
20 g smør
2 tsk. basilikum pesto (på glas)
1 1/2 spsk. hvedemel
5-6 dl siet suppe
1/2 dl piskefløde
Tilbehør: små grøntsager, gulerod, forårsløg, ærter, kartofler.

Kom kødet i en stor gryde dækket med koldt vand. Bring det i kog og fjern skummet. Kom rensede grøntsager, salt og peberkorn ved sammen med persillestilke. Kog under låg til kødet er helt mørt (afhænger af stykket). Brystet skal have ca. 2 timer og benene skal nemt kunne trækkes ud. Tag kødet op og si suppen. Kog den godt ind til smagen er kraftig.
Sådan laver du en opbagning .
Smelt smørret og rør pestoen i. Rør melet i og lad det samles. Pisk suppen i lidt ad gangen til saucen har en god tykkelse. Rør fløden i og kog igennem. Smag saucen til. Træk benene ud af kødet og skær det i tynde skiver. Server med saucen over og letkogte grøntsager til. Læg resten af kødet i let pres og stil det koldt.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her