Kalvebryst med pestosauce og sprøde grøntsager
Kig godt efter det danske kalvekød, som findes i et utal af udskæringer, det er værd at gå efter. Her har vi kogt kalvebrystet og serverer det med en meget lækker pestosauce. Resten af kødet lægges i pres og marineres og spises med rygeostsalat. Også en god ide til frokostbordet.KALVEBRYST MED PESTOSAUCE OG SPÆDE GRØNTSAGER (4 personer - kødmængden er til 2 dage)
2- 2 1/2 kg kalvebryst m/ ben eller kalvespidsbryst eller et andet stykke velegnet til kogning, spørg slagteren
2 løg
1 gulerod
lidt persillestilke
salt og 10 hele peberkorn
sauce:
20 g smør
2 tsk. basilikum pesto (på glas)
1 1/2 spsk. hvedemel
5-6 dl siet suppe
1/2 dl piskefløde
Tilbehør: små grøntsager, gulerod, forårsløg, ærter, kartofler.
Kom kødet i en stor gryde dækket med koldt vand. Bring det i kog og fjern skummet. Kom rensede grøntsager, salt og peberkorn ved sammen med persillestilke. Kog under låg til kødet er helt mørt (afhænger af stykket). Brystet skal have ca. 2 timer og benene skal nemt kunne trækkes ud. Tag kødet op og si suppen. Kog den godt ind til smagen er kraftig.
Sådan laver du en opbagning .
Smelt smørret og rør pestoen i. Rør melet i og lad det samles. Pisk suppen i lidt ad gangen til saucen har en god tykkelse. Rør fløden i og kog igennem. Smag saucen til. Træk benene ud af kødet og skær det i tynde skiver. Server med saucen over og letkogte grøntsager til. Læg resten af kødet i let pres og stil det koldt.
Opskrift: Susanne Palmqvist