Salat med bacon, ostedressing og croutoner
Salater er rigtig forårsmad. Denne fyldige version er fransk inspireret med ristet bacon, en cremet ostedressing og hjemmelavede brødcroutoner, der smager helt anderledes end de færdige.SALAT MED BACON, OSTEDRESSING OG CROUTONER (4 personer)
4 skiver hvidt brød u/skorpe
1 spsk. olivenolie
1 tsk. groft salt
1 fed presset hvidløg
Salat:
1 bakke feldsalat
1 bdt. ruccolasalat
1 dansk krølsalat 150 g bacon i tynde skiver
100 g blåskimmelost, f.eks gorgonzola
2 spsk. rødvinseddike
2-3 spsk. olivenolie
salt og peber
lidt citronsaft
evt. sorte oliven
Andre salater kan bruges, hvis de nævnte ikke kan skaffes, men bland helst et par slags. Rucola er mildt krydret og giver en god smag i salaten. Skær brødet i terninger, bred dem ud på alufolie eller bagepapir på en bageplade og vend dem med olie og salt. Rist dem øverst i ovnen ved 200 grader, til de er let gyldne. Kom hvidløg over og vend igen. Rist dem helt sprøde og gyldne. Lad dem blive kolde på pladen. Kan gemmes et par dage.
Rist baconen sprød på panden eller på pladen i ovnen. Læg den på køkkenrulle. Skyl alle salaterne og bland dem i portionsskåle eller i et stort, flot fad eller skål. Dryp lidt citronsaft og olie over og vend rundt. Læg baconskiver og croutoner på og evt. oliven. Pisk eddike, olivenolie og salt og peber sammen. Smuldr osten i, og pisk det cremet. Læg den tykke dressing på salaten med en ske og lad hver selv vende det rundt. Server straks.
Opskrift: Susanne Palmqvist