Lammeschnitzler a la ossobuco
Lammekølle skåret i skiver sælges ofte som lammesteaks. De bliver rigtig gode stegt a la ossobuco med masser af tomat, hvidløg og bladselleri. Du kan spise ris, pasta eller som her cous cous til.LAMMESNITZLER A LA OSSOBUCO (4 personer)
6-8 tynde skiver lammesteaks af lammekølle
1-2 spsk. hvedemel
salt og peber
1 1/2 spsk. olivenolie
3-4 stilke bladselleri
1 ds. fl. hakkede tomater med hvidløg
evt. ekstra presset hvidløg
revet skal af 1 citron
Sådan strimler du citronskal .
Tilbehør: cous cous tilberedt efter anvisning på pakken (1 spsk. olie, 2 dl cous cous og 1 dl vand) blandet
med rosiner og hakket persille og smag til med salt. Løse ris passer også godt til.
Dup kødet tørt og klip små hakker i kanten (så krøller de ikke under bruningen). Vend dem i krydret mel. Brun stykkerne et par ad gangen i olien i en tykbundet gryde. Tag dem op. Snit bladsellerien i skiver og vend dem i olien. Kom de flåede tomaterne ved og evt. ekstra hvidløg. Læg kødet ned i saucen og lad det simre under låg 45-60 minutter til kødet er godt mørt. Smag til og server med et drys strimlet citronskal.
Opskrift: Susanne Palmqvist