Krydrede kødboller med tomatsause og savoykål
De små sprøde kødboller er godt krydrede og fyldt med hakkede krydderurter. Hertil passer det godt med en mild tomatsauce og savoykålKRYDREDE KØDBOLLER MED TOMATSAUCE OG SAVOYKÅL (4 personer)
600 g magert hakket kalv og flæsk
2 spsk. hvedemel
1 ½ - 2 tsk. salt
1 æg
Sådan ser du om et æg er frisk .
1-1 ½ - 2 dl cremefraiche 18%
evt. 1 fed presset hvidløg
1 kvist frisk timian eller 1 tsk. tørret
2 spsk. frisk hakket basilikum (tørret er ikke velegnet)
1-2 spsk. frisk hakket oregano eller 1 tsk. tørret
salt og kværnet peber
2-3 spsk. hvedemel blandet med lidt timian
lidt olie til stegning
1-2 ds. hakkede tomater med oregano
1 spsk. olie
1-2 bdt. forårsløg
evt. lidt presset hvidløg
Tilbehør: dampet savoykål i ?både?, kartofler eller ris
Ælt kødet med mel, salt og æg og kom cremefraiche i til konsistensen er fast men sammenhængende. Vend de hakkede urter i. Lad farsen hvile 1/2 time. Form med våde hænder valnøddestore kugler og vend dem i mel og timian. Lav kun dem der kan være på panden. Varm et lag olie op og brum dem heri. Ryst panden jævnligt så de blive brune over det hele. Stegetiden er ca. 10 minutter. (Kan holdes varme i ovnen, hvis man skal stege mange).
Sauce: Snit forårsløgene i tynde skiver. Svits halvdelen i olien og kom tomaterne ved. Lad det koge 10-15 minutter så saucen tykner let. Smag til med salt og peber og evt. hvidløg og vend resten af løgene i til sidst. Server kødbollerne ovenpå saucen med det valgte tilbehør.
Opskrift: Susanne Palmqvist