Kalkunsnagle med krydderurter og salat
I de festlige snegle gemmer sig en lækker kalkunfars med peberfrugter og krydderurter. De er ikke svære at lave og de smager skønt lune med en god blandet salat til. De er også gode på en lækker sommerbuffet.KALKUNSNEGLE MED KRYDDERURTER OG SALAT (4 personer)
4 plader frossen butterdej
500 g hakket kalkunkød
½ rød peberfrugt
Sådan renser du en peberfrugt .
½ grøn peberfrugt
1 fed hvidløg
1 lille revet løg
1 spsk. chilisauce
1-2 spsk. hakket persille
1 spsk. friskhakket oregano eller basilikum
salt og peber
evt. 1-2 spsk. koldt vand
1 æg til pensling
Sådan ser du om et æg er frisk .
Tilbehør: god blandet salat med spirer og tomater
Tø butterdejen op ½ time. Skær peberfrugterne i meget små terninger. Ælt kødet med revet løg, presset hvidløg, peberfrugter, chilisauce. hakkede krydderurter, salt og peber. Ælt lidt vand i hvis farsen er meget fast. Læg butterdejspladerne ovenpå hinanden og rul dem ud på et melet bord til en plade ca.30 gange 25 cm. Lad den hvile lidt så den trækker sig sammen. Pensl kanterne med sammenpisket æg. Smør farsen ud i et tyndt lag næsten til kanterne. Rul dejen sammen på den lange led. Skær den i stykker a la roulade ca. 3 cm. brede. Der skal blive 12 stk. Læg dem på bagepapir på en plade og tryk dem lidt flade. Pensl kanterne med æg. Bag dem midt i ovnen ved 225 grader ca. 20-30 minutter. Server dem lune med salat.
Opskrift: Susanne Palmqvist