Æggekage med courgetter og feta
Æggekagen er en gammel klassisk sommerret, og her får du den i en fornyet og meget lækker udgave. Den er fyldt med courgetter, krydderurter og fetaost og smager nærmest som en grøntsagstærte. Du kan spise den med brød og salat til eller den kan bruges som grøntsagstilbehør til kød evt. på en buffet.ÆGGEKAGE MED COURGETTER OG FETA (4 personer)
2-3 små courgetter
1 bdt. forårsløg
1 spsk. olie eller 20 g smør
1-2 spsk. friskhakket oregano, basilikum eller merian
150-200 g fetaost i terninger (neutrale eller dem med krydderurter)
8 æg
Sådan ser du om et æg er frisk .
3 spsk koldt vand
kværnet peber
Tilbehør: rugbrød og salat
Skær courgetterne i terninger ca. 1 gange 1 cm. Skær løgene i tynde skiver på skrå med mest muligt grønt ved. Lad fetaosten dryppe godt af. Varm olien eller smørret godt op på en jernpande der kan tåle ovn. Svits courgetter og løg til de har fået lidt farve. Pisk æggene let sammen med vand og krydderurter. Hæld det på panden og fordel fetaosten ovenpå. Løft lidt i massen så den lige ?sætter sig?. Stil æggekagen midt i en 200 grader varm ovn til den er helt stivnet, ca. 25 minutter (kan også bages færdig ved svag varme på komfuret). Server den varm med salat og rugbrød.
Opskrift: Susanne Palmqvist