Pastasalat med tun og ravigottedressing
En god fyldig pastasalat er let og lækker middagsmad. Her er den lavet med konkyliepasta, tunfisk og hakket æg og en speciel dressing med Ravigottesauce . Det er en mild sennepssauce med en flot gul farve.PASTASALAT MED TUN OG RAVIGOTTEDRESSING (4 personer)
200-250 g pastakonkylier
1-2 ds. tunfisk i olie eller vand ( á 185 g )
ca. 12 cherrytomater
2-3 hårdkogte æg
1 stor bakke karse
evt. 2-3 snittede forårsløg
evt. sorte oliven u/ sten
1 bdt. rucollasalat (letkrydrede salatblade, kan undværes)
1 spsk. Ravigottesauce
1 spsk. vineddike
2-3 spsk. olivenolie
1 spsk. koldt vand
lidt citronsaft
salt og kværnet peber
Tilbehør: flutes og citronbåde
Ravigottesaucen er en mild gul sennepssauce på flaske, fås i supermarkeder og hos købmænd.
Kog pastaen 10-12 minutter. Køl af under koldt vand og lad dem dryppe helt af. Del tomaterne i halve. Pil og hak æggene. Hæld væden fra tunfisken. Bland alle delene på et stort fad. Hvis der skal forårsløg og oliven i, blandes de også med pastaen. Skyl salatbladene og put dem ind imellem. Pisk dressingen sammen og dryp den over. Drys til sidst med klippet karse og pynt med citronbåde.
Opskrift: Susanne Palmqvist