Svampesuppe
Har du muligheden og talentet for at samle svampe, er det en oplagt ide at lave en god svampesuppe. Har du ingen af delene, kan du lave suppen af ganske almindelige ?købechampignon? og måske lidt kantareller.SVAMPESUPPE (4 personer)
ca. 500 g blandede svampe eller mørke champignon
1 løg
Sådan hakker du et løg .
1 fed hvidløg
20 g smør
2 tsk. mild paprika
1 spsk. hvedemel
2 dl tør hvidvin
6 dl hønsebouillon
1 krydderbuket af f.eks.: persille, timian og rosmarin
2 tsk. koncentreret tomatpuré
2 dl piskefløde
1-2 spsk. hakket persille
Tilbehør: brød eller flutes
Børst og rens eller skyl svampene og dup dem tørre. Hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits det hele i smørret i en stor gryde. Lad det snurre 5-10 minutter. Drys med krydderier og drys melet over. Rør til det er opsuget. Kom vin og bouillon ved sammen med tomatpuré. Bind en krydderbuket og kom den ved. Bring suppen i kog og kog under låg 20 minutter. Tag krydderbuketten op og kom fløden i. Kog igen under låg 10 minutter. Smag til og kom hakket persille i til sidst. Varm lige igennem. Server med brød.
Opskrift: Susanne Palmqvist