VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Koteletter med djævlesauce

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Koteletter med djævlesauce

Det kan godt være svært at finde på nyt tilbehør til koteletten, bøffen, schnitzlen eller andet, hvor der ikke rigtig bliver noget at lave sovs af. Her får du opskriften på en ?djævelsk? god sovs som passer til mange forskellige ting.

KOTELETTER MED DJÆVLESAUCE (4 personer)

4 flotte svinekoteletter u/ ben
salt og peber
3 skalotteløg eller 1 stort løg
Sådan hakker du et løg .
20 g smør
10 conichoner (små syltede agurker)
1 spsk. farin (puddersukker)
1 spsk. rødvinseddike
2 1/2 dl hønse eller kalvebouillon
1-2 spsk. tomatpuré
1 bdt. purløg
Tilbehør: løse ris, pasta, salat eller kartofler og grøntsager

Start med saucen: pil og hak løgene fint. Skær cornichonerne i lidt tykke skiver og snit purløgen. Smelt smørret og lad løgene svitse heri uden at tage farve. Kom cornichonerne ved. Drys farin over og lad det smelte. Tilsæt eddike, bouillon og tomatpuré og lad saucen simre 10 minutter. Smag til med salt og peber og vend purløg i. Rids fedtkanten på koteletterne. Brun dem først med fedtsiden nedad på en ret varm pande.
Sådan steger du koteletter på fedtkanten .
Steg dem herefter i det smeltede fedtstof, 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Server dem med saucen henover og drys med lidt purløg.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her