Kinesisk kylling med sprøde grøntsager
Kyllingen du ser på billedet er inspireret af den kinesiske Pekingand. Skindet bliver meget sprødt og skinnende blankt fordi den pensles under stegningen med soja og honning. Steger du en stor flot frilands- kylling bliver der også til sandwich. Frosne kyllinger vil ikke få så flot blankt skind, da de er for fugtige.KINESISK KYLLING MED SPRØDE GRØNTSAGER (4 personer)
1 stor frilandskylling eller majskylling ca. 1,5 kg
2 spsk. Ketjab Manis (Indonesisk soja)
2 spsk. flydende honning
salt og kværnet peber
1-2 spsk. sesamfrø
ca. 250 g (friske) sukkerærter
3-4 g gulerødder
1 spsk. olie
evt. lidt sesamolie
Tilbehør: løse ris, gerne jasminris (helt hvide ris med en speciel duft)
Tør kyllingen godt så skindet er helt tørt. Krydr indvendig med salt og peber. Bind gerne kyllingen op ved at snøre ben og vinger ind til kroppen. Læg den i et ovnfast fad. Rør honning og soja sammen og pensl ca. halvdelen på kyllingen. Sæt den i en 190 grader varm ovn og steg den ca. 1 time på nederste ovnrille. Pensl af og til med honning-sojablandingen. Drys sesamfrø på og steg endnu 10 minutter. Pas på den ikke bliver for mørk. Mærk ved låret, saften skal være helt klar og uden farve, så er kyllingen gennemstegt. Stegetiden afhænger af størrelsen. Snit ærterne i mindre stykker og skær gulerødderne i tynde stave. Svits begge dele et par minutter i lidt olie , evt. blandet med lidt sesamolie. Krydr med salt og peber og dryp evt. lidt af skyen fra kyllingen over. Server med de sprøde grøntsager og ris.
Opskrift: Susanne Palmqvist