Farsbrød med feta og basilikum
Det spændende farsbrød er lavet med oksekød og rullet om smuldret feta, basilikum og syltet rød peber. Du kan bage de halve kartofler i ovnen samtidig.FARSBRØD MED FETA OG BASILIKUM (4 personer)
500 g hakket magert oksekød
1 æg
Sådan ser du om et æg er frisk .
1 ½ spsk. hvedemel
1/2 spsk. mild paprika
ca. 1 ½ dl mælk eller fløde 13%
1 spsk. frisk hakket basilikum
ca. 75 g smuldret fetaost
1-2 spsk. syltet rød paprika (fås på glas i supermarkeder)
lidt olie
1 lille bg. cremefraiche 18%
1 dl ylette eller A 38
1-2 spsk. hakkede krydderurter, f.eks. basilikum, persille eller purløg
Tilbehør: bagte halve kartofler med laurbærblade penslet med lidt olie, salat med feta og syltet paprika
Rør det hakkede kød med æg, mel, krydderier og mælk/fløde til en lidt fast fars. Smør at stykke bagepapir med lidt olie og bred farsen ud herpå i et ca. 2 cm tykt lag. Drys med basilikum og feta og læg syltet paprika ovenpå. Rul ved hjælp af papiret farsen til en tyk pølse. Læg den med sammenføjningen nedad i et smurt ovnfast fad. Pensl overfladen med lidt olie (læg evt. små persille eller basilikumblade på overfladen). Bag farsrullen ved 190 grader ca. 1 time. Læg halve kartofler med i ovnen ca. 40 minutter. Rørt cremefraiche og ylette med krydderurter og smag til med lidt salt og peber. Server farsrullen i skiver med kold sauce, kartofler og lidt salat med feta og syltet paprika.
Opskrift: Susanne Palmqvist