Basilikumbøffer med stegte grøntsager
Det er en god ide at tage dine børn med i køkkenet, for det er her de får lysten og interessen til at lave mad resten af livet.BASILIKUMBØFFER MED STEGTE GRØNTSAGER (4 personer)
250 g hakket, magert oksekød
250 g hakket, magert svinekød
1-2 spsk. frisk hakket basilikum eller
1-2 tsk. tørret oregano
ca. 1 spsk. peberblanding (grov knust peber)
salt
lidt smør el. olie til stegning
1 lille aubergine
1 mellemstort løg
Sådan hakker du et løg .
1 fed hvidløg
2 små courgetter
2 spsk. olie
1 ds. hakkede tomater (f.eks. fås de krydret med oregano og basilikum)
1 dl vand
1-2 tsk. tørret oregano
Tilbehør: 1 pose frosne små kartoffelkroketter: Pommes noisettes á 450 g, stegs i ovn eller på pande, se anvisning på posen.
Ælt de to slags hakket kød godt sammen med basilikum . Form det til 4 store flade bøffer. Drys med knust peber. Vent med at stege dem, til grøntsagerne er næsten færdige. Skær auberginen og courgetterne i ret små terninger. Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom olien på en stor pande eller gryde og steg først auberginerne ca. 5 minutter. Tag dem op. Kom courgetter, løg og hvidløg i og svits dem 3-4 minutter. Kom auberginerne tilbage sammen med tomater og krydderier. Lad det småkoge 15-20 minutter og smag det til med salt og peber. Steg bøfferne i ganske lidt fedtstof 3-4 minutter på hver side og drys med lidt salt.
Opskrift: Susanne Palmqvist