VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Basilikumbøffer med stegte grøntsager

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Basilikumbøffer med stegte grøntsager

Det er en god ide at tage dine børn med i køkkenet, for det er her de får lysten og interessen til at lave mad resten af livet.

BASILIKUMBØFFER MED STEGTE GRØNTSAGER (4 personer)

250 g hakket, magert oksekød
250 g hakket, magert svinekød
1-2 spsk. frisk hakket basilikum eller
1-2 tsk. tørret oregano
ca. 1 spsk. peberblanding (grov knust peber)
salt
lidt smør el. olie til stegning
1 lille aubergine
1 mellemstort løg
Sådan hakker du et løg .
1 fed hvidløg
2 små courgetter
2 spsk. olie
1 ds. hakkede tomater (f.eks. fås de krydret med oregano og basilikum)
1 dl vand
1-2 tsk. tørret oregano
Tilbehør: 1 pose frosne små kartoffelkroketter: Pommes noisettes á 450 g, stegs i ovn eller på pande, se anvisning på posen.

Ælt de to slags hakket kød godt sammen med basilikum . Form det til 4 store flade bøffer. Drys med knust peber. Vent med at stege dem, til grøntsagerne er næsten færdige. Skær auberginen og courgetterne i ret små terninger. Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom olien på en stor pande eller gryde og steg først auberginerne ca. 5 minutter. Tag dem op. Kom courgetter, løg og hvidløg i og svits dem 3-4 minutter. Kom auberginerne tilbage sammen med tomater og krydderier. Lad det småkoge 15-20 minutter og smag det til med salt og peber. Steg bøfferne i ganske lidt fedtstof 3-4 minutter på hver side og drys med lidt salt.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her