VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Rullesteg med sennepssauce og coleslaw

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Rullesteg med sennepssauce og coleslaw

En rullesteg lavet af svinebryst er dejlig mad. Prøv at stege den i en stegepose og giv en let sennepssauce til sammen med den syrlige, sprøde cole-slaw. Rester af stegen kan serveres næste dag med stegte æbler og løg til en tyk skive rugbrød.

RULLESTEG MED SENNEPSSAUCE OG COLESLAW (4 personer)

1 rullesteg af svinebryst ca. 1,3 kg
1 spsk. Colmans sennepspulver
1 tsk. tørret timian
salt og peber
1-2 dl vand
1 dl fløde 13%
majsstivelse eller lys saucejævner
1/4-1/2 hvidkålshoved
2 tsk groft salat
lidt rosiner
1 spsk. vineddike
2 tsk. sukker eller honning
1 tsk. sennepspulver
1 dl fløde 13%
kværnet peber
Tilbehør: kartofler, evt. lavet i ovnen ved siden af kødet

Tør kødet af og gnid det med sennepspulver, timian, salt og peber og læg det i en stegepose. Luk posen og klip et lille hul. Læg den på en rist over bradepande eller fad. Sæt det midt i ovnen og tænd på 200. Lad den stege ca. 1 3/4 time. Tag det ud og lad kødet trække 15-20 minutter tildækket. Hæld forsigtigt skyen i en gryde og kom vand og fløde i. Bring det i kog, jævn let og smag saucen til.

Coleslaw: snit kålen meget fint og vend den med salt og eddike. Lad det trække 20 minutter. Vend rosinerne i. Pisk fløde med honning, sennepspulver og lidt peber. Vend blandingen i kålen og smag evt. endeligt til med salt og peber. Skær kødet i skiver (husk at fjerne snoren først) og server med sauce og salat.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her