To slags fiskesalat
Her får du et par forslag til magert pålæg med tun og røget torskerogn, så du f.eks. kan lave sandwich til madpakken.TO SLAGS FISKESALAT
røget rognsalat:
150 g røget blød torskerogn
1 kogt, kold kartoffel ca. 75 g
1/2 spsk. olivenolie
kværnet peber
evt.- 1 fed hvidløg
1 bdt. snittet purløg
citronsaft
tunsalat:
1 ds. tun i vand eller olie (185g)
1 lille kold kogt kartoffel ca. 50 g
1-2 tsk. dijonsennep
ca. 1 spsk. Cheasyfraiche 9%
ca. 1 spsk. kapers
evt. 1-2 spsk. klippet dild
salt og peber
Tilbehør: sprøde salatblade, citron, groft brød
Tag den røgede rogn ud af hinderne og kom den i en skål. Riv den kolde kartoffel og mos de to ting godt sammen til en jævn masse. Rør olien i og smag til med citronsaft, presset hvidløg, peber og evt. salt. Vend lidt purløg i eller drys det ovenpå. Holdbarhed 2-3 dage i køleskab.
Hæld væden fra tunfisken og kom den i en skål. Riv kartoflen og mos den sammen med fisken. Rør Cheasyfraiche i til konsistensen er tilpas. Smag til med sennep, salt og peber. Vend kapers og evt. dild i. Holdbarhed 2-3 dage i køleskab. Lav en anretning med masser af sprød salat og to ?bunker? fiskesalat. Giv masser af groft brød til.
Opskrift: Susanne Palmqvist