Fyldte skinkeschnitzler med revne kartofler
Her får du en god variation til det daglige tilbehør, nemlig bagte revne kartofler med krydderurter. Du kan lave dem i et stort fad eller som her i portionsforme. På tallerkenerne ser du også en paneret skinkeschnitzel foldet om et tyndt lag flødeost. Nem og lækker mad.FYLDTE SKINESNITZER MED REVNE KARTOFLER (4 personer)
1 kg kartofler
2-3 spsk. hakkede krydderurter, blandede: persille, basilikum, purløg
eller f.eks. 1 lille æske frosne krydderurter, 20 g
salt og peber
50 g smør
4 skinkeschnitzel
1-2 spsk. flødeost (med smag efter behag)
2-3 spsk. rasp
lidt smør til stegning
Tilbehør: kartofler og letkogte grøntsager
Kog kartoflerne ca. 10 minutter. Pil dem og lad dem blive kolde (en rest kartofler kan bruges). Riv dem på den grove side af råkostjernet og bland med krydderurter, salt og peber. Fordel blandingen i et smurt fad eller små portionsskåle. Smelt smørret og hæld det over. Bag dem midt i en 220 grader varm ovn 30-40 minutter. Mærk om kartoflerne er varmet igennem og overfladen skal være gylden. Bank schnitzlerne så tynde som muligt. Dup dem tørre, smør et meget tyndt lag flødeost på og fold dem sammen. Vend dem i rasp. Brun dem i lidt smør og steg 3-4 minutter på hver side. Brug ikke for kraftig varme, så bliver kødet tørt.